Kicsit megkérve sikerül ezt a receptet feltennem a blogra, ugynais annyi mindenfélét sütöttem mostanában, hogy kevés idő jut a bemutatásukra.
Ezt a sütit még akkor dobtam össze, amikor is a barackos koszorú készült, hogy miért csináltam kétféle sütit?Nagyon egyszerű a válasz:
Maradt egy fél tálka apróra vágott barack a hűtőben, amit már nem tetttem a koszorúra. Miután pedig degeszre ettünk magunkat sütivel, meg pogival, így senkinek nem volt már kedve barackdarabokat csipegetni...Ezért megesett a szívem rajtuk, és mielőtt megromlottak volna gyorsan egy finom muffinban végezték. Ami volt otthon, ilyen-olyan kis zacsiba maradékok azt bele tettem (persze amik egy süti elkészítéséhez feltétlenül kellnek)
Így került bele:
- 16 dkg liszt
- 12 dkg porrcukor
- kb 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 zacsi vaníliás cukor
- 3 kávéskanál sütőpor
- kókusz és csokireszelék
- 1 tojás
- apróra vágott barack
- 1 tábla csoki
A tojást habosra kevertem a porcukorral, vaníliáscukorral, majd hozzáadtam a tejet. A lisztet összekevertem a sütőporral, csokidarával, kókuszreszelékkel és bele került az apróra tördelt tábla csoki is.
Ezután a száraz és nedves összetevőket összekavartam, majd beleforgattam a barackot is.
A barackok közül 12 kis darabot előtte kiválogattam, azok kerültek a tetejére.
Mikor összeállt a massza, kivajazott muffin sütőbe kanalaztam tetejükre1-1(darabka) barackot nyomtam :-) és mentek az előmelegített sütőbe barnulni. Szokásos 180 fokon sültek kb fél óráig.
Hamar elkészültek, finomak lettek, és a lényeg hogy így megmenekültek a barack darabok az enyészet elől...!!!