Újabb barack szállímány érkezett konyhánkba, így nagy örömömre kénytelen voltam folytatni a barackos sütik sorozatát. :-)
Ez egy egyszerű, ám annál finomabb süti, és látványra sem utolsó!
Ami kell hozzá:
- 5-8 db érett őszibarack
- 1 ráma (v. 25 dkg vaj)
- 20 dkg porcukor
- fél kg liszt
- 1 sütőpor
- 1 vanílilás cukor
- 4 tojás
- 7-8 dl tej
A barackok kivételével ezeket szép sorjában összekevertem, majd kivajaztam a koszorúformát.
A barackokat meghámoztam és kis darabokra szeltem.
A koszorúba beleöntöttem a tésztát, majd szépen a tetejére rakosgattam a gyümölcsöket.
Nem volt más hátra, mint a kb. 180 fokos sütőbe csúsztattam és kb 20-30 perc alatt készre sütüttem, villával megböktem a vége felé, hogy a belseje is megsült-e.
A végeredmény ez lett:
Az a jó ebben a sütiben, hogy mindkét oldalára fordítva dekoratív:
Fincsi desszert lett egy jó halászlé utáni ebénél.... ;-)