Csak semmi pompa!Újfent az egyszerűségre törekedtem, bár nem is tudom lehet-e nagyon bonyolítani ezt az ételt...
Viszont ami talán még ennél is fontosabb, hogy ez így elkészítve nagyon-nagyon egészséges!Talán egyetlen hibája, hogy össze kell turmixolni az egészet, így sajnos nem sok ép rost marad a zöldségekből, de nálam még így is megmarad az illúziója, sok egészséges vitamindús zöldséget eszek!
Hozzávalók:
- 1 db zellergumó (jöhet a zöldje is)
- 1 db sárgarépa
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 2 db kisebb krumpli
- foghagyma ízlés szerint
- só
- bors
- bármilyen ételízesítő(nálam a zöldfűszeres a nyerő)
- kb 1 kis doboz tejföl/kefír/joghurt
Úgy kezdtem, hogy először mident megpucoltam és apró darabokra vágtam.
Elővettem egy lábost, beletettem a zöldségeket és felengedtem annyi vízzel, amennyi pont ellepte őket.
Fedőt tettem rá és hagytam, hogy puhuljanak.
Így főldögéltek bő fél óráig, közben sóztam borsoztam, ízesítettem, kevergettettem őket. Majd mikor már kellően megpuhultak, egy tányérba mertem ki a levéből, hogy utána tudjam vele higítani, ha szükséges, pépesre turmixoltam őket.Ezután pedig, a tejfölt kanalaztam hozzá.
A kiszedett zöldséglével, még higítottam kicsit és már kész is volt!
Ez az adag kettőnknek 2 napra elég volt, így szerintem egy négytagú családnak bőségesen elegendő lehet.
Öcsinek nagyon ízlet, de biztos, ami biztos ő még egy kis reszelt sajttal megspékelte!