Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A leggyakoribb édesvizi halfajták

2008.04.24. 18:49 Öcsi.

A tükörponty. Ez a legismertebb és leggyakoribb halfajta hazánkban. Azért tükörponty, mert testén csak kevés pikkely található (ritkán előfordul teljesen pikkely nélküli példány is). Húsa nem kimondottan szálkás, és nélkülözhetetlen összetevője a világhírűvé vált magyar halászlének. A későbbiekben részletesebben foglalkozunk majd vele.


A következő a tőponty, amely csak abban különbözik a tükörtpontytól, hogy egész testét pikkely borítja.

A harmadik, amely a legközelebb áll az ősi fajtához, a nyurga-ponty. Amint neve is elárulja hosszabb és izmosabb testű, az előző kettőnél. Sokak szerint ez a "legfinomabb" húsú pontyféle, ami valószínű, hogy régebben így is volt, de a tógazdaságok megjelenésével, ez a különbség egyre kisebb mértékű, mert sajnos manapság gyakran előfordulnak köztük elhízott példányok is.

A harcsa a legnagyobb, a hazánkban megtalálható halfajták közül (akár 100 kg súlyú példányok is előfordulhatnak). Húsa szálkamentes és rendkívül ízletes, teste pikkely nélküli. Belőle készül a híres harcsapaprikás. Ne tévesszük össze az újabban "divatos" afrikai harcsával, sem minőségben, sem árban nem hasonlíthatók össze.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr27440714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása