Az élelmiszer iparban dolgozom, és mondjuk úgy sokat találkozom halakkal.
Így arra gondoltunk megismertetjük kicsit jobban az ide látogatókat a magyar édesvizi halfajokkal.
Megmutatjuk, hogy kell egy-egy fajtát főzésre alkalmassá tenni, megpucolni stb.Sok háziasszony fél a haltól, mert macerásabb, esetleg büdösebb, de megmutatjuk hogy a halhús is lehet olyan eleme a konyhánknak, mint pl. a csirkehús.
Kezdjük mindjárt a beszerzéssel.
Célszerű kimondott szaküzletben vásárolni, lehetőleg kerüljük az utcai árusokat, mert nem mindig tisztázott a hal eredete (pl. milyen vízből való) és a várálás után sem biztos, hogy megtaláljuk őket.A multicégeknél ugyan sokszor olcsóbb a hal, de ez gyakran a minőség rovására mehet.
Édesvizi halak közelebbről
2008.04.19. 13:20 Öcsi.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr97432636
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.