Ő a beugrós meleg vacsi nálunk, mert összetevők általában mindig megtalálhatóak a konyhában.
Kell hozzá:
- pesto szósz (mi gyárit szoktunk venni, ez 2-3 alkalomra elég, pár hétig eláll a hűtőben)
- 1-2 tonhalkonzerv
- olívabogyó igény szerinti mennyiségben
- vöröshagyma
- só
- tészta
- sajt (legjobb a parmezán de ha nincs akármilyen megteszi)
Feltesszük a tésztát főni és amig megfő elkészítjük a "sugo"-t, vagyis a szószt.
Az apróra vágott vöröshagymát megfutatjuk olívaolajon (nagyon kevés kell, mert a pesto és a tonhalis tartalmaz olajat).Hozzáadjuk a tonhalat, majd pár percig pirítjuk őket.
Eközben én félbevégtam az olivabogyókat, majd hozzátettük a hagymához és a tonhalakhoz.
Ezután kanalazunk hozzájuk a pestoból, 3-4 evőkanállal.
Miután így együtt a csapat még 5-10 pecig pirítjuk őket, majd el is zárhatjuk amíg a tészta elkészül.
Innen a már csak a tálalás van hátra. A főtt tészta tetejére halmozunk a pesztós szószból és bőségesen meghintjük parmezán sajttal.
Ilyen hipp-hopp hamar meg is van a könnyű, és nagyon finom vacsora!
És hozzá kell tennem, mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs Stahl Judit, aki megismertetett minket a fantasztikus pestoval!Hálás köszönet érte!! :-)