Hűtőnk mélyebb bugyrainak tartalmát ürítettük, így hoztuk össze, ezt a finomságot.
Tettünk bele:
-egy kisebb fej lilakáposztát
-egy fél fej kelkáposztát
-vöröshagymát
-egy egész csirkemellfilét felkockázva
-só, bors, majoranna, zöldfűszer (ill. ami jólesik), olívaolaj
-sajt a tetejére
A csirkemellet elkezdtük párolni az olajon megdinsztelt hagymán, majd mikor félig megpuhult ráborítottuk a vékonyra szeletelt káposztákat.
Így pároltuk őket fedő alatt bő fél óráig, közben fűszereztük, ízesítettük.
Mikor már jól összeesett a káposzta és a csirkemell barátságtalan lilás színt vett fel, akkor készen volt.
Ízre valami egészen különlegeset kaptunk, egész jó párosítás a kétféle káposzta együtt.Azt az egyet bánom hogy egy kevés almát nem tettünk mellé, az még nagyot dobott volna rajta!
A tetejét meghintettem egy kevés reszelt parmezánsajttal, és már ettük is!
Finom, gyors, egyszerű és nagyon egészséges vacsora lett!