Olyan régen sütöttem valamit, hogy most már nem bírtam visszafogni magamat...
Egy hete cseresznye mániam van, minden nap azt eszem, ezért gondoltam arra, hogy milyen finom sütit is lehetne cseresznyéből csinálni. A másik ami döntően befolyásolta a választásomat, az az új kerámia pie-formám amit még eddig nem sikerült kipróbálnom.
Így esett a választás a csersznyés pitére.
Hozzávalók:
- kb fél kg csresznye (én kimagoztam, úgy kényelmesebb enni)
- 15 dkg liszt
- 80 g krisztálycukor
- 3 tojás
- 1 mokkáskaná vaníliaaroma
- 2 marék darált dió
- 3 dl tej
A képen van asztalt gyümölcs keverék is, amit úgy volt, hogy teszek bele, aztán végül meggondoltam magam, és mégse tettem bele. Ennek a miértjére a választ azóta sem találom...
A dolgom csak annyi volt, hogy a lisztet összekevertem a cukorral, külön tálban összekevertem a tojást, tejet, aromát és diót, majd a száraz és nedves összetevőkből lágy masszát kevertem.
A pie-formát jól kivajaztam, beleszórtam a cseresznyét, majd leöntöttem a tésztával.
180 fokra előmelegített sütöbe tettem és kb 30 perc alatt szépen megsütöttem.
Mikor kicsit kihűlt prcukorral megszórtam a tetejét és szépen, mint a tortát szeleteve ettük.
Közben azon gondolkodtam, hogy bármilyen gyümölcsből lehet ilyen pitét készíteni, és talán még egy kis vaníliáscukrot, vagy fahéjat kellett volna szórnom a cseresznyére, de így is rendkívül finom volt!