Az angolna nem tartozik a gyakran készített ételeink közé, nem azért, mert nem finom, hanem, mert nem könnyű hozzájutni.De most sikerült..
Az angolnáról és a tisztításásról készítünk egy bejegyzést majd a halas leckékben, képekkel illusztrálva. De most jöjjön a recept:
Hasonlóan készül bármilyen pörkölthöz, vagy paprikáshoz. Kell hozzá:
- 60-70 dkg angolna szelet
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- szalonna (el is maradhat)
- só
- töröttpaprika
- bors
- fokhagyma
- víz (és/vagy fehérbor)
- olaj
Először az apróra vágot hagymát dinszteltük meg a szalonnával, majd adunk hozzá törtött paprikát. A tűzról levéve kevergettük össze, nehogy odakapjon véletelnül. Ezután következett az apróra vágott paradicsom és paprika hozzáadása, amit pár percen belül felöntöttünk egy kevéske borral és vízzel.Miután rottyant párat hozzáadtuk az előzetesen besózott angolnát.
Innentől kezdve lassú tűzön, fedő alatt főztük kb 20-25 percet, közben néha óvatosan megkevergettük.
A vége felé borsoztuk, picit sóztuk és hozzáadtuk a foghagymát.
Nagyon finom, különleges ízú halpaprikás lett belőle, mi tésztával és tejföllel ettük, de talán az igazi nokedlivel lett volna. Nagyon pici kis apró szálkák voltak csak a gerince mellett, de szerintem nem veszített ezzel az élevezeti értékéből! :-) Angolna jöhet máskor is!