Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Angolnapaprikás

2008.06.21. 10:18 Konyhatündér

Az angolna nem tartozik a gyakran készített ételeink közé, nem azért, mert nem finom, hanem, mert nem könnyű hozzájutni.De most sikerült..

Az angolnáról és a tisztításásról készítünk egy bejegyzést majd a halas leckékben, képekkel illusztrálva. De most jöjjön a recept:

Hasonlóan készül bármilyen pörkölthöz, vagy paprikáshoz. Kell hozzá:

  • 60-70 dkg angolna szelet
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • szalonna (el is maradhat)
  • töröttpaprika
  • bors
  • fokhagyma
  • víz (és/vagy fehérbor)
  • olaj

Először az apróra vágot hagymát dinszteltük meg a szalonnával, majd adunk hozzá törtött paprikát. A tűzról levéve kevergettük össze, nehogy odakapjon véletelnül. Ezután következett az apróra vágott paradicsom és paprika hozzáadása, amit pár percen belül felöntöttünk egy kevéske borral és vízzel.Miután rottyant párat hozzáadtuk az előzetesen besózott angolnát.

Innentől kezdve lassú tűzön, fedő alatt főztük kb 20-25 percet, közben néha óvatosan megkevergettük.

A vége felé borsoztuk, picit sóztuk és hozzáadtuk a foghagymát.

Nagyon finom, különleges ízú halpaprikás lett belőle, mi tésztával és tejföllel ettük, de talán az igazi nokedlivel lett volna. Nagyon pici kis apró szálkák voltak csak a gerince mellett, de szerintem nem veszített ezzel az élevezeti értékéből! :-) Angolna jöhet máskor is!

2 komment

Címkék: halak angolna

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr66531889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nori 2008.06.22. 16:44:22

Hát ezt én is megkóstolnám..milyen halhoz hasnolít az íze?:-)

Nagyon ügyesek vagytok..ha legközelebb főzöl,szólj,csináloma nokedlit hozzá és bevállaloma desszertet is csak kérek egy kis kóstolót:-)

Konyhatündér 2008.06.24. 07:54:15

Talán a csukáéra hasonlít leginkább az íze, nagyon finom érdemes megkóstolni...

Küldenék kóstolót szívesen, ha megoldható lenne ;-)
süti beállítások módosítása