Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csirkemell és virsli sörtésztában

2008.06.19. 11:32 Konyhatündér

Ugyebár maradt előző napról egy jó adag sörtészta. Arra gondoltunk, kipróbálhatnánk, más húsfélével is a halon kívül.
Nálunk a vasárnapi vásárban szoktak árulni Amerikai Hotdog fantázia névre keresztelt, pálcikába húzott, sörtésztába (vagy palacsintatészta-félébe) mártott forró olajba belelógatva hirtelen kisütött virsli csodát. Ezt kérés szerint locsolják le ketchuppal, mustárral, vagy épp majonézzel. Innen az ötlet, hogy kipróbálhatnánk ezt mi is, ha netán nem sikerül, ott a B terv a csirkemell:


A csirkemell valami fantasztikusra sikeredett ebben a bundában, tízből tíz pontot érdemel!
A virslivel kapcsolatban nem volt teljesen egyértelmű a dolog.
Az történt ugyanis, hogy a sörtészta, lefolyt a virsli hengeres testéről, mivel mi nem tudtuk függőlegesen (lógatva), csak hagyományosan vízszintesen sütni.
Aztán tettem még egy kis lisztet a sörtésztába, hogy sűrűbb legyen, és beirdaltuk a  virsliket. Ekkor már sokkal elfogadhatóbban maradt rajta a tészta, és szépen megsült.
De abban mindketten egyetértettünk, hogy ízre minden fantasztikus lett, de a virsli sörtészta párosításon még javítanunk kell. :-)
Azért számunkra szépségesek és fenségesek lettek!:-)

Szólj hozzá!

Címkék: csirke virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr57528713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása