Nálunk a vasárnapi vásárban szoktak árulni Amerikai Hotdog fantázia névre keresztelt, pálcikába húzott, sörtésztába (vagy palacsintatészta-félébe) mártott forró olajba belelógatva hirtelen kisütött virsli csodát. Ezt kérés szerint locsolják le ketchuppal, mustárral, vagy épp majonézzel. Innen az ötlet, hogy kipróbálhatnánk ezt mi is, ha netán nem sikerül, ott a B terv a csirkemell:
A csirkemell valami fantasztikusra sikeredett ebben a bundában, tízből tíz pontot érdemel!
A virslivel kapcsolatban nem volt teljesen egyértelmű a dolog.
Az történt ugyanis, hogy a sörtészta, lefolyt a virsli hengeres testéről, mivel mi nem tudtuk függőlegesen (lógatva), csak hagyományosan vízszintesen sütni.
Aztán tettem még egy kis lisztet a sörtésztába, hogy sűrűbb legyen, és beirdaltuk a virsliket. Ekkor már sokkal elfogadhatóbban maradt rajta a tészta, és szépen megsült.
De abban mindketten egyetértettünk, hogy ízre minden fantasztikus lett, de a virsli sörtészta párosításon még javítanunk kell. :-)
Azért számunkra szépségesek és fenségesek lettek!:-)