Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyors paradicsomos spagetti

2008.04.17. 11:33 Konyhatündér


Ez a kedvenc spagettim.Öcsi kísérletezte ki a szószt, mondván csináljuk meg házilag, ne csak mindig a boltit együk.Ezerszer finomabb, és talán még egészségesebb is.

Hozzávalók:
1 csomag durum spagettitészta
40-50 dkg darált hús
500 g paradicsomlé  (az az igazi amelyek az összetevője csak paradicsom sűrétmény víz és só)
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd foghagyma
2-3 fej gomba
kevés olíva olaj
olasz fűszerkeverék(ez sajnos bolti, de mennyei finom)


 
Először is felrakjuk a tészta-vizet főni, hogy amíg a szószal foglalatoskodunk, a tésztánk is megfőjjön.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon üvegesre sütjük, kicsit sózzuk.
Hozzáadjuk a daráthúst, és intenzív kevergetés mellett egységes színűre sütjük (akkor jó ha már nem látszik a nyers hús színe).Ekkor már engedett egy kis levet, így az apróra vágott gombát hozzáadjuk és megszórjuk egy kevés fűszerkeverékkel, majd fedővel letakarjuk és takrékra vesszük, hogy csak egy kicsit rotyogjon.
5-6 percenként megkevergetjük, nehogy leragadjon. Mikor már félig megpuhult a gomba hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt és megint adunk egy kevés fűszert hozzá és egy kis sót.Visszarkjuk a fedőt, hadd főldögéljen magában.
Közben felaprítjuk a foghagymát, majd kb 10 perc elteltével hozzáadjuk azt is.Megkavargatjuk alaposan, és akár kóstolhatunk is egyet. Ízlés szeritnt fűszerezhetjük, sózhatjuk, ha még szükséges.
Kb fél, háromnegyed  óra alatt meg is van minden.

Ha megfőtt a tészta leszűrjük, kimerjük a tányérokra, nyakonöntjük egy jókora adag szósszal őket, majd reszelünk rá trappista sajtot. Én nagyon szeretem parmezánnal is.
Hmm.. isteni vacsi lett belőle. Én nem tudom megunni...


Szólj hozzá!

Címkék: tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr79429677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása