Juhéjjjj!!! Kipattant az isteni szikra!
Már rég szerettem volna ilyen sós jellegű pitét készíteni, tele mindenféle finomsággal.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire finomra sikerül! Mi nagy pizza fan-ok vagyunk, de megegyeztünk, hogy ez most a legfinomabb pizzát is felülmúlta.
Összetevők a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1-2 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 1 doboz tejföl
- 2 tojás
- kb. fél dl tej
- só
- bors
- sonka, kolbász, vöröshagyma, olívabogyó, sajt (meg ami még eszünkbe jut...)
Először is összegyútam a tésztát, ami nagyon hamar megvolt, és amíg a többi összetevőt előkészítettem, addig betettem a fagyasztóba.
A sonkát, hagymát, kolbászt felkockáztam, az olívabogyókat félbevágtam, a sajtot leszereltem. A tejfölt összekevertem a tojásokkal, tejjel és sóztam, borsoztam.
Kivettem a tésztát a mélyhütőböl és pitetál formájúra kinyújtottam. A tálat kivajaztam és liszteztem, majd kibéleltem a tésztával. Beleszórtam a sonkát-kolbászt-hagymát-ollívabogyókat, szépen, hogy mindenhova jusson. Már itt ítró gusztán nézett ki!
Ezután eloszlattam rajta reszelt sajtot, végül leöntöttem az egészet a tejfölös tojásos "öntettel".
Volt még egy maradék fél doboz tejfölöm, azt pedig, körbepötyögtettem rajta.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam és 3/4 óra alatt szép pirosra megsütöttem.
Olyan illatok voltak a végén a konyhában, hogy majd' megvadultunk! :-)
Az eredmény valami fantasztikus lett!Az egészet befaltuk az utolsó szem morzsáig!
Ez egy nagyon jól variálható, gyosan elkészíthető csúcs finom vacsora lett!