Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magyaros pite

2008.08.08. 10:10 Konyhatündér

Juhéjjjj!!! Kipattant az isteni szikra!

Már rég szerettem volna ilyen sós jellegű pitét készíteni, tele mindenféle finomsággal.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire finomra sikerül! Mi nagy pizza fan-ok vagyunk, de megegyeztünk, hogy ez most a legfinomabb pizzát is felülmúlta.

Összetevők a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 1 doboz tejföl
  • 2 tojás
  • kb. fél dl tej

  • bors
  • sonka, kolbász, vöröshagyma, olívabogyó, sajt (meg ami még eszünkbe jut...)


Először is összegyútam a tésztát, ami nagyon hamar megvolt, és amíg a többi összetevőt előkészítettem, addig betettem a fagyasztóba.

A sonkát, hagymát, kolbászt felkockáztam, az olívabogyókat félbevágtam, a sajtot leszereltem. A tejfölt összekevertem a tojásokkal, tejjel és sóztam, borsoztam.

Kivettem a tésztát a mélyhütőböl és pitetál formájúra kinyújtottam. A tálat kivajaztam és liszteztem, majd kibéleltem a tésztával. Beleszórtam a sonkát-kolbászt-hagymát-ollívabogyókat, szépen, hogy mindenhova jusson. Már itt ítró gusztán nézett ki!


Ezután eloszlattam rajta  reszelt sajtot, végül leöntöttem az egészet a tejfölös tojásos "öntettel".
Volt még egy maradék fél doboz tejfölöm, azt pedig, körbepötyögtettem rajta.


180 fokra előmelegített sütőbe toltam és 3/4 óra alatt szép pirosra megsütöttem.

Olyan illatok voltak a végén a konyhában, hogy majd' megvadultunk! :-)


Az eredmény valami fantasztikus lett!Az egészet befaltuk az utolsó szem morzsáig!
Ez egy nagyon jól variálható, gyosan elkészíthető csúcs finom vacsora lett!

4 komment

Címkék: pite kolbász tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr15606395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi · http://www.gportal.hu/andi1976 2008.08.08. 16:56:18

Szia!

Nézzetek be hozzám, van egy meglepetésem számotokra! www.gportal.hu/andi1976

Szerettem volna a vendégkönyvbe írni de nem jelenítette meg a rendszer :(

Üdv. : Andi

Konyhatündér 2008.08.09. 14:28:04

Köszönjük szépen!!!!
Ez nagyon megtisztelő számunkra!!!!
Amúgy szuper a blogod, szoktam nézegetni, el van mentve a kedvenceim közé!

Lianna 2008.08.10. 20:15:10

Sziasztok!
Ez nagyon jól néz ki, biztosan kipróbálom ha végre megjavul a sütőm ( vagy kapok újat:)). A képen az nem pokol szalámi véletlenül? Régen imádtam, de az utóbbi években nem láttam.

Jó a blog, tetszik, sokszor olvasgatom, ha időm engedi!:)

üdv.: Lianna

Konyhatündér 2008.08.11. 15:05:06

Szia Lianna!

Örülök, hogy tetszik a blogunk, ha majd jó lesz a sütőd, feltétlenül próbáld ki nem fogsz benne csalódni!
A képen a mi házi stifolderünk van, mi gyúrtuk házilag, meg töltöttük, aztán úgy vittük füstölni, szarvas hus is van benne, nagyon finom lett:-)
Pokol szalámit ismerem, de mostanában én sem láttam sehol.De ha látok valahol megírom, hogy merre.

További kellmes olvasgatást, és főzőcskézést!
süti beállítások módosítása