Egyszerűen csak levettük a polcról az összetevőket, mikor bevásároltunk.
Adott volt otthon egy tasak sajtszósz, pontosabban gombás sajtszósz, ami már egy ideje a várta a végzetét a hűtőben. Ehhez passzintottuk a többi kelléket:
Azzal indítottunk, hogy megdinszteltük a kockára vágott hagymát, majd hozzáöntöttük a csicseriborsót levével együtt. Főztük addig, amíg a gombát megtisztítottuk és vékonyan felszeleteltük, ezt közetően ők is mentek a fazékba a borsók mellé.
5-10 perc múlva adtuk hozzájuk a kagylókat, amiről előtte leöntöttük a levet (hozzáteszem, nem olajos hanem natúr leves kagylót vettünk).
Ekkor így festett a dolog:
Ezalatt persze megfőztük a tésztát, majd a gombás raguhoz adtuk a sajtszót és hagytuk párat rottyanni. Közben kevés borssal, sóval és bazsalikommal fűszereztük.
A végeredmény egy különleges ízvilágú, rendkívül finom, könnyű tészta lett!Ezt is megjegyezzük!