Összedobtuk mindazokat az összetevőket, amiket gyakorta használunk és szeretünk, azért mert egyikőnknek sem volt jobb ötlete az aznapi vacsit illetően.
A következő finomságokat párosítottuk:
1 nagyobb fej vöröshagyma
5 fej nagyobb gomba
egy ujjnyi vastag, kb 15-20 dkg füstölt disznócomb (vagy húsosabb szalonna, kevésbé zsíros)
kb 40 dkg kockára vágott pontyfilé
2 dl főzőtejszín
tárkony
só
bors
Köretnek mi teljes kiörlésű tönkölybúzás tésztát ettünk hozzá.
A halat szokás szerint kicsit besóztuk először, majd megpirítottuk az apróra vágott hagymát a sonkával. Hozzáadtuk a pontyfilét, és óvatosan összekevertük.
Apróra vágtuk a gombákat majd a halhoz adtuk őket is.
Fedő alatt főztük kb 20-25 percig, közben tárkonnynal ízesítettük. Innentől már nem kevertük, csak a fazekat ráztuk, de annyi levet engedett, hogy egyáltalán nem ragadt az aljára.
Ezután hozzáöntöttük a tejszínt és így főztük még jó negyed órát fedő nélkül.
A vége felé borsoztuk picit és sóztuk.
Közben kifőztük a tésztát, és kevesebb mint egy óra alatt kész is lett az isteni vacsi!
Úgy érzem nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyet ettünk...