Szóval ez a halászlé valamelyeset egyszerűbben elkészíthető és kicsit hamarabb is megvan.
Amúgy el kell mondnaom,az igazság kedvéért, hogy a halászléfőzés Öcsi specialitása, én csak szemlélődöm, segédkezek és kóstolgatok.Tehát minden az ő érdeme.
Ami kell bele:
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy zöldpaprika
1 doboz (200g) halászlé sűrítmény (fagyasztva lehet kapni)
1 tasak Vegeta fix halászléhez és halpaprikáshoz
só
kevés őrölt pirospaprika
kb 2-2,5 liter víz
pontyszelet 4-6 db (fej, belsőség, akár harcsa is mehet bele)
A halszeleteket először besóztuk, majd apróra vágtuk a vöröshagymát és a zöldpaprikát.
Nagyon csöpp olajon megfuttatjuk őket, majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a sürítményt, a halászlé fűszert, és feljavítjuk a színét a piros paprikával.(Hozzáteszem a mi pirospaprikánk extra jó minőségű házi paprika, ami az alföldről származik és arany árban mérik, de a színe, az illata és az íze nem hazudtolja meg az árát.)
Ezt a levet főzzük jó fél órán keresztül majd mehetnek bele az alkatrészek is. Ezekkel együtt kell még kb 20 perc neki és kész is van.
Ezt is gyufatésztával ettük, nagyon ízletesre sikeredett!Sokan készítik mindig így a halászlevet...és meg is értem őket!