Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gombás harcsapaprikás kapros-túrós csuszával

2008.05.14. 14:27 Konyhatündér

    Ez volt az ünnepi vacsora, amivel a hosszú hétvége előestéjén megleptük magunkat.
Öcsi ötlete volt szokás szerint, mint a többi nagyszabású vacsora is. Hihetetlen jó ötletei vannak és valahogy mindketten képesek vagyunk egyformán ráhangolódni ugyanarra az ételre! Még szerencse hogy nagyjából egyezik az ízlésünk az ennivalók terén is...
Most pedig közreadnám eme finom étel elkészítési módját:
Hozzávalók a paprikáshoz:
40-50 dkg kockára vágott harcsafilé (ha van nagyobb csontos rész is az csak jó)
5-6 fej nagyobb gomba
egy maroknyi apróra vágott húsosabb szalonna
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
2-3 gerezd fokhagyma

bors
töröttpaprika
kb. 2 dl fehérbor
Hozzávalók a tésztához:
1 zacskó kockatészta vagy csuszatészta (mi durumból csináltuk)
1 kis doboz tejföl
1 csomag túró
1 csokor friss kapor




Legelőször besóztam a harcsát, majd megpirítottuk az apróra vágott szalonnát és vöröshagymát. Félrehúzzuk a tűzről és hozzákevertünk egy jó evőkanálnyi törtött paprikát. Hozzáadtam az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot majd visszatettem a tűzre.
Pár kavarás után hozzátettük a harcsát és jó alaposan összeforgattuk, majd felöntöttük egy kevéske fehérborral, épp csak annyival, hogy ne ragadjon le. Azért nem kell sok, mert a harcsa elég sok levet fog engedni.
Letakartam egy fedővel a lábost és jó negyed órát hagytam főni, néha óvatosan megrángattam a lábost, mert főzés közben a halat keverni nem szabad.
Ezalatt vékony szeletekre felvágtam a gombát, majd hozzáadtam a harcsához és egy kevés törött paprikát tettem még hozzá és tovább föztem fedő alatt.


Később hozzáadtuk az apró fokhagymát és borsoztuk.
A gombával együtt is főztük még egy jó negyed órát, ekkor már sűrűn kóstolgattuk, itt lehet még ízlés szerint fűszerezni.
Túl sokáig nem kell főzni, mert könnyen szétfő a halhús.
A kapros túrós tészta elkészítését nem részletezem, ugyanúgy készítettem mint a sima túrós tésztát, csak apróra vágott kaprot kevertem a túróhoz.
Ennyi az egész. Szerintem nem nagy kunszt elkészíteni, és elég hamar meg is van.
Mindennek a titka szerintem a jó alapanyag, a friss harcsahús, ha ez megvan egy isteni finom egészséges vacsora kerekedhet belőle!
Nem is értem miért nem főzünk ilyet gyakrabban...na de majd ezentúl!!!

1 komment

Címkék: halak gomba túró kapor tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr26468379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boldii9 2009.07.12. 19:09:57

Összesen 30 percig főzted a halat?! Nem esett annyi idő alatt szét atomjaira?
süti beállítások módosítása