Szóval a fincsi recept a következő:
Hozzávalók 2 személyre:
30-40 dkg csirkemáj
1 üveg vagy konzerv zöldborsó
1 fej vöröshagyma
majoranna
pirospaprika
só
bors
olívaolaj
Köretnek mi rizst ettünk, és savanyú uborkát.
Ami a legfonosab, hogy ne sózzuk meg a májat véletlenül sem, mert megkeményedik.
Először kevés olajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát (ezt sem szabad sózni), majd hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott csirkemájat (én szeretm mellé s csirke szívet is, ha van azt is elvágjuk legalább kettőbe).
Így pirítjuk a hagymát a májjal jo tíz percig, Közben lehet már fűszerezni, borsozni.
Később hozzázuttyantjuk a cukorborsót, úgy ahogy van levével együtt,és így rotyogtatjuk őket legalább tizenöt percig. Közben lehet még fűszerezni, prisospaprikával megszórni.
Megkóstoljuk, kell-e még bele valami, és hogy megpuhult-e a máj. Meglepően hamar elkészül egyébként.
Ha kész van rámerjük a kifőtt rizsre (itt már sózhatjuk ízlés szerint), és én jól össze szoktam kavarni felkockázott savanyú ubival, így olyan lesz mint egy jó kis rizottó.
Hmm...isteni az ízhatás!