Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zöldborsós resztelt máj

2008.04.25. 10:12 Konyhatündér

Néha egyszerűen rámjön, és megkívánom a resztelt májat, vagy simán a májat bármilyen formában. Érdekes dolog ez, hiszen pár évvel ezelőttig nem lehetett velem megetetni. Egyike volt azon kevés ételeknek, amit nem szerettem, aztán egyik napról a másikra ez egycsapásra megváltozott és megszerettem. Nem tudom mi történhetett, de nem bánom, hogy így alakult. Valószínűleg az ember ízlése változik ahogy múlik az idő, lehet hogy ez történt velem is.
Szóval a fincsi recept a következő:
Hozzávalók 2 személyre:
30-40 dkg csirkemáj
1 üveg vagy konzerv zöldborsó
1 fej vöröshagyma
majoranna
pirospaprika

bors
olívaolaj
Köretnek mi rizst ettünk, és savanyú uborkát.


Ami a legfonosab, hogy ne sózzuk meg a májat véletlenül sem, mert megkeményedik.
Először kevés olajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát (ezt sem szabad sózni), majd hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott csirkemájat (én szeretm mellé s csirke szívet is, ha van azt is elvágjuk legalább kettőbe).
Így pirítjuk a hagymát a májjal jo tíz percig, Közben lehet már fűszerezni, borsozni.
Később hozzázuttyantjuk a cukorborsót, úgy ahogy van levével együtt,és így rotyogtatjuk őket legalább tizenöt percig. Közben lehet még fűszerezni, prisospaprikával megszórni.


Megkóstoljuk, kell-e még bele valami, és hogy megpuhult-e a máj. Meglepően hamar elkészül egyébként.
Ha kész van rámerjük a kifőtt rizsre (itt már sózhatjuk ízlés szerint), és én jól össze szoktam kavarni felkockázott savanyú ubival, így olyan lesz mint egy jó kis rizottó.
Hmm...isteni az ízhatás!





1 komment

Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr88441377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelavi · http://www.biztositastolcson.hu 2010.09.17. 17:26:33

Hm...most fogom kipróbálni..az uborkás cucc nagyon tetszik.
süti beállítások módosítása