Az egyik legfinomabb elkészítési módja a ponytnak.Mondjuk mindegyik finom, és mindegyik a kedvencünk, akár a halászlevet, akár a rántott, vagy sült pontyot vesszük, de ez most tényleg különlegesen finomra sikeredett!!!;-)
Ugyanúgy készítjük, mint a harcsapaprikást, vagy csirkepaprikást, és az íze egyszerűen fantasztikus!Aki szereti a halat annak ez igazi csemege!
Hozzávalók:(2 személyre)
- 40-50 dkg ponytfilé
- vöröshagyma
- 1db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- törtöttpaprika
- szalonna ízlés szerint
Először is besózzuk a ponytfiléket.
A szalonnakockákat megsütjük forró olajban, az apróra vágot vöröshagymával.Ezt követően ízesítjük töröttpaprikával, majd ha megvan a pörköltalap mehet hozzájuk a lézeresre vágott paradicsim és paprika.
Óvatosan hozzákeverjük a ponytot,kis vízzel felengedhetjük(épp csak, hogy ne ragadjon le és csak ha szükségés), majd fedő alatt hagyjuk főni, 30-40 pericg.
Közeben néha megrázzuk a fazekat és mehet közben ízesítjük, még sóval ha kell, borssal és a vége felé fokhagymával.
Tényleg ugyanúgy készítjük el, mint akármilyen másik pörköltet.
Mikor kész, főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk. Én szeretem jó telfölösen és szaftosan!
Szerintem hamar megvan (hamarabb megpuhul, mint a csirkehús!), isteni finom és tutira egészséges!Aki nem hiszi járjon utána!:-)