Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Provance-i pulykamedalion cukkinivel és petrezselymes újburgonyával

2008.06.10. 16:28 Konyhatündér

Hoppá-hoppá!
    Tiszta fantáziadús nevet sikeredett kerekítenem neki!Teljesen olyan mintha, egy menő étterem étlapjáról olvasnám...pedig nem. Ez a saját agyszüleményem, és a következőképpen készítettük:
    Vettünk 60 dkg úgynevezett pulykamedaliont (ami olyan mint a  pulkykamell, csak kisebb darabok vannak és jóval olcsóbban mérik!)
    Volt otthon egy tasak Provance-i szárnyas-fűszereverék, ezzel ízesítettük a pácoláskor a húst, ami ugy nézett ki hogy a vékony karikára vágott hagymát és a fűszeres medaloionokat olívaolajba áztattuk és fél napig pihentettük őket (ha van rá lehetőség tovább is lehet, annál csak jobb lesz).
    A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágtuk és jo alaposan megsóztuk.
    A krumplikat pedig alaposan megmostam, aztán megfőztük őket. Nem szoktam meghámozni az újkrumplit, mert olyan kis zsenge héjja van, szerintem főve simán meg lehet enni.
    Úgy indítottunk, hogy a húsokat kisütöttük:


    Aztán a finom szaftos olajba a cukkiniket is megforgattuk, épp, hogy csak picit megsüljenek, de előtte leöntöttük róla a levet,a mit a só miatt engedett.
    Még mindíg ezen az olajon megdinszteltük a hagymát, és hozzáadtuk az apróra darabolt petrezselymet is.
    Ehhez kevertük hozzá a megfőtt krumplit, jól atforgattuk, és én hagytam még sülni egy picit, hogy jó ropogós legyen.
    Ennyi volt az egész!Nagyon finom lett!(talán még az étterminél is finomoabb!)
    Az igazságoz az is hozzátartozik, hogy Öcsi csinált hozzá egy mártást is a következő képpen:
    2 db sült hús szaft-kockát elkevert kb fél l vízben, melyhez előtte mert egy keveset a húsos olajból, és szórt egy kevés petrezsemet is hozzá.Ezt forralta, és sűrítette étkezési keményítővel, majd végül botmixerrel tormixolt rajta egyet. Igaz, hogy kockából készült, de a szósz is kitűnő lett!
    És íme, így nézett ki a tányérom, röviddel finomságok bekebelezése előtt:


    Ja és a lényeg majdnem lemaradt!Mindehez anyósom féle hiper finom kovászos uborkát ettünk! nnnyami:-)

2 komment

Címkék: burgonya pulyka cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr87513218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giroszkóp 2008.06.19. 18:30:20

A pulyka recepted nagyon tetszik! Ötletes, kreatív. A legtöbb gourme azzal kezdi az ünnepi étlapot, hogy elmegy beszerezni homárt, szarvasgombát, pisztrángot, lazacot vagy marhabélszínt. Ezzel szemben igen olcsó alapanyagokból is elő lehet állítani fenséges ételeket. Én pl. nagyon szeretem használni a kb. 400 Ft/kg-os áron beszerezhető pulyka alsócombot.Amennyiben érdekel, és megkeresel leírom neked.

Konyhatündér 2008.06.20. 08:14:37

Szia!

Engem minden érdekel ami a főzéssel és evéssel kapcsolatos!:-)
Ha elküldöd a receptet, nagyon megköszönöm és biztos ki is próbáljuk!
Amúgy egyetértek veled, hogy olcsó alapanyagokból is lehet nagyon finomat készíteni, sőt... az emberek kilencven százaléka ezt teszi (és eszi:-)
Örülök, hogy tetszett a recept!
Várom a tiédet és köszi a kritikát!
süti beállítások módosítása