Hoppá-hoppá!
Tiszta fantáziadús nevet sikeredett kerekítenem neki!Teljesen olyan mintha, egy menő étterem étlapjáról olvasnám...pedig nem. Ez a saját agyszüleményem, és a következőképpen készítettük:Vettünk 60 dkg úgynevezett pulykamedaliont (ami olyan mint a pulkykamell, csak kisebb darabok vannak és jóval olcsóbban mérik!)
Volt otthon egy tasak Provance-i szárnyas-fűszereverék, ezzel ízesítettük a pácoláskor a húst, ami ugy nézett ki hogy a vékony karikára vágott hagymát és a fűszeres medaloionokat olívaolajba áztattuk és fél napig pihentettük őket (ha van rá lehetőség tovább is lehet, annál csak jobb lesz).
A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágtuk és jo alaposan megsóztuk.
A krumplikat pedig alaposan megmostam, aztán megfőztük őket. Nem szoktam meghámozni az újkrumplit, mert olyan kis zsenge héjja van, szerintem főve simán meg lehet enni.
Úgy indítottunk, hogy a húsokat kisütöttük:
Aztán a finom szaftos olajba a cukkiniket is megforgattuk, épp, hogy csak picit megsüljenek, de előtte leöntöttük róla a levet,a mit a só miatt engedett.
Még mindíg ezen az olajon megdinszteltük a hagymát, és hozzáadtuk az apróra darabolt petrezselymet is.
Ehhez kevertük hozzá a megfőtt krumplit, jól atforgattuk, és én hagytam még sülni egy picit, hogy jó ropogós legyen.
Ennyi volt az egész!Nagyon finom lett!(talán még az étterminél is finomoabb!)
Az igazságoz az is hozzátartozik, hogy Öcsi csinált hozzá egy mártást is a következő képpen:
2 db sült hús szaft-kockát elkevert kb fél l vízben, melyhez előtte mert egy keveset a húsos olajból, és szórt egy kevés petrezsemet is hozzá.Ezt forralta, és sűrítette étkezési keményítővel, majd végül botmixerrel tormixolt rajta egyet. Igaz, hogy kockából készült, de a szósz is kitűnő lett!
És íme, így nézett ki a tányérom, röviddel finomságok bekebelezése előtt:
Ja és a lényeg majdnem lemaradt!Mindehez anyósom féle hiper finom kovászos uborkát ettünk! nnnyami:-)