Ez az étel úgy készült, hogy improvizáltunk. Bele tettünk mindenféle olyan finomat amit kívántunk, és ami most tavasszal aktuális.
Hozzávalók:
60-70 dkg halfilé (pontyfilé, tengeri halfilé, harcsafilé vagy bármilyen halfilé jöhet)
6-7 dkg vaj
5-6 szem újkrumpli
2 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
2 fej gomba
1 zöldpaprika
tejföl
só
tárkony
Mi most pontyfilével készítettük, amit besózunk azelőtt, hogy a zöldségeket megtisztítanánk.
Kivajaztam először is a jénait, aztán beletettem szép sorjában a vékonyra felkarikázott újkrumplit és kicsit megsóztam. Erre jöttek a halszeletek, majd erre rá tetszőledes sorrendben a hosszába, vagy karikára vágott újhagyma, vöröshagyma karikák, vékony gombaszeletek és a paprika szeletek. Ha ez megvan elszórtam pár szem vajdarabot rajtuk.
Ezután egy nagy doboz tejfölt ráöntöttem és a tetejére szórtam egy kis tárkonyt, és mi még pirospaprikával is megszórtuk.
Ezután előmelegítettem a sütőt 150 fokra majd jó 30 percig sütöttem, majd feltekertem 200 fokra a sütőt és hagytam még 15-20 percig.Elég sok levet enged a végére amit le lehet a
Ennyi az egész, a sütés tovább tart mint az elkészítés...
Nagyon fincsi lett,jól összesülnek az ízek... Könnyű,egészséges, finom vacsora, diétázóknak jó szívvel ajánlom!
Jó étvágyat hozzá!