Az receptet Maxnak köszönhetem, egyszerűen csak megpillantottam a képeket a pogácsákról és nem bírtam ellenálni a késztetésnek, hogy ki ne próbáljam!!
A recept szuper jó, köszönet érte még egyszer!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 4 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 2dl 20%-os telföl
- 1 egész tojás egy egy sárgája
- a tetejére egy felvert tojás és reszelt sajt
A margarint elmorzsoltam a lisztel és az élesztővel,a közepébe egy mélyedésbe tettem a tojásokat, és a sót. Kézzel elkezdtem összedolgozni és közben hozzáadtam a tejfölt is. Összegyúrtam, majd konyharuhával letakartam és egy órát meleg helyen pihentettem.
Ezt követően átgyúrtam még egyszer, és kettőbe vágtam.
Lisztezett felületen kinyújtottam és hajtogattam harmadonként fentről le, és jobbról balra. Ismét kinyújtottam, utána pedig újból hajtogattam. Ettől lett szép leveles a pogácsa!
Egy ujjnyi vastagra kinyujtottam, becakkoztam a tetejét és kiszagattam a pogikat, majd mindegyiket egyesével megsodortam az ujjaum közt, hogy szép magas is legyen.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, tetejüket óvatosan megkentem a felvert tojással(hogy ne fojjon le az oldalán, mert akkor nem nőnek nagyra), és kis reszelt sajt csomókat tettem rájuk.
Rövid pihenő után 180 fokos sütőben sütöttem meg őket, 15-20 perc alatt.
Az illatuk mennyei, az ízük fenséges volt, amúgy meg szépségesek is lettek!
Hipp, hopp el is fogytak!