Ez a folytatása a kókuszos süti sorozatnak. Igaz ugyan, hogy a hűtőnk felét egy hete elfoglaló szőlő kupac megritkítása volt a cél most, de a kettőt remekül lehetett kombinálni, így született meg ez a guszta és nagyon finom sütemény.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 db tojás
- kevés citomlé
- 18 dkg liszt
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
- 2 kisebb fürt szőlő
A szőlőfürtöket megmostam és leszemeztem, ez tartott legtovább az egészben. A tésztát nagyon hamar össze lehet állítani.
Először a tojásokat habosra kevertem a porcukoprral és a vajjal, majd sorrendben tettem hozzá a citomlevet és a kókuszos-sütőporos lisztet. Ekkor kaptam egy jó sűrű masszát amit egyenesen a kedvenc pájformámba terítettem (aki már unja, annak bocsi):)
Erre sorakoztattam körbe a szőlőszemeket, nem nyomtam nagyon bele, sütés közben úgyis belesüllyednek. Nem azért, mert én csináltam, de szuper jól nézett ki...:-)
180 fokra előmelegített sütőbe került, ahonnan csk 35-40 perc mulva szabadulhatott, miután a külseje kissé megváltozott,a tészta feljebb jött,a szőlőszemek pedig szinte teljesen belbújtak a tésztába:-)
Jött is a dícséret Öcsitől megint, hogy ennek az evést sem lehet abbahagyni (persze csak ha elfogy...).