Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Pontypaprikás

2008.07.17. 14:45 Konyhatündér

Az egyik legfinomabb elkészítési módja a ponytnak.Mondjuk mindegyik finom, és mindegyik a kedvencünk, akár a halászlevet, akár a rántott, vagy sült pontyot vesszük, de ez most tényleg különlegesen finomra sikeredett!!!;-)
Ugyanúgy készítjük, mint a harcsapaprikást, vagy csirkepaprikást, és az íze egyszerűen fantasztikus!Aki szereti a halat annak ez igazi csemege!

Hozzávalók:(2 személyre)

  • 40-50 dkg ponytfilé
  • vöröshagyma
  • 1db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • bors
  • törtöttpaprika
  • szalonna ízlés szerint


Először is besózzuk a ponytfiléket.

A szalonnakockákat megsütjük forró olajban, az apróra vágot vöröshagymával.Ezt követően ízesítjük töröttpaprikával, majd ha megvan a pörköltalap mehet hozzájuk a lézeresre vágott paradicsim és paprika.
Óvatosan hozzákeverjük a ponytot,kis vízzel felengedhetjük(épp csak, hogy ne ragadjon le és csak ha szükségés), majd fedő alatt hagyjuk főni, 30-40 pericg.

Közeben néha megrázzuk a fazekat és mehet közben ízesítjük, még sóval ha kell, borssal és a vége felé fokhagymával.

Tényleg ugyanúgy készítjük el, mint akármilyen másik pörköltet.

Mikor kész, főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk. Én szeretem jó telfölösen és szaftosan!

Szerintem hamar megvan (hamarabb megpuhul, mint a csirkehús!), isteni finom és tutira egészséges!Aki nem hiszi járjon utána!:-)

 

Szólj hozzá!

Címkék: halak

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr48572705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.