Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Orly Ponty

2008.06.18. 14:36 Konyhatündér

Ez az új finomság helyet kapott a legkedvencebb ételeink között, dobogós helyen végzett!!:-)
Az Orly ponty magyarul sörtésztában sült hal.
Megint csak az egyszerűséget hangsúlyoznám ki, amilyen egyszerű annyira finom is!
A hozzávalók rövid listája:
  • potyszelet vagy filé (igény szerinti mennyiség)
  • 3 dl sör
  • 20 dkg liszt
  • 3db tojás
  • 1 mokkáskanál só/vagy halfűszer
  • 1 evőkanál olaj
  • petrezselyem (vagy bármilyen zöldfűszer)


    A sörtésztát úgy készítjük, hogy a lisztet összekeverjük a sörrel, a tojások sárgájával, az olajjal, a fűszerrel, vagy sóval és az apróra ágott petrezselyemmel.
A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük, és így adjuk a tésztához. Valójában mindent egybe össze kell keverni kivéve a tojások fehérjét, azt csak a habbá-verés után.
Na jó ezt, most már nem ragozom tovább...
    A lényeg, hogy egy jó sűrű, palacsinta tészta szerű masszát kapunk. Ebből nekünk olyan nagy mennyiség lett, hogy a fele tészta meg is maradt. Na de kárba nem veszik az biztos!:-)
    A ponty szeleteket besóztuk előtte, majd amikor az olaj felmelegedett a lábosban, mártottuk egyesével a szeleteket a tésztába és tettük rögtön a forró olajba.
    Ez a módszer sokkal egyszerűbb mint a panírozás, hamarabb megvan és nagyon finom!
Közepes tűzön szép aranyszínűre megsütöttük őket, gyakori forgatás mellett.
    Őszintén szólva kicsit féltem addól, hogy hogy lehet dolgozni majd ezzel a sörtésztával, de  nagyon meg voltam elégedve, ugyanis nem csöpögött szanaszét és az olajat sem "piszkolta" úgy össze mint a panír.
Így néztek ki a gyönyörőséges pontyszeletek:


    Kicsit a babapiskótára hasonlítanának, ha nem lennének itt-ott zöldek...
    Szóval most csináltunk ilyet előszőr, de lehet hogy fel fogja váltani a nagy kedvencemet a rántott halat az egyszerűbb elkészítése miatt.
    Mi most rizzsel és savanyúsággal ettük, de nagyon passzolna hozzá még a tartár mártás is!


Már azt is kitaláltam mi lesz a maradék sörtészta sorsa...!
Folyt köv...

2 komment

Címkék: halak

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr94527271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reKorrekt 2008.07.02. 15:47:29

Huhhh. Ez hihetetlen jól néz ki és gondolom ugyanilyen finom is!
Gyorsan el is határoztam, hogy augusztusban lemegyek apuval pontyozni, és bizony mindenképp kipróbálom a receptet. Sör biztos lesz kéznél :)
Emellett nagyon szépek a képek, nem csak itt, a többi bejegyzésnél is. Soakt dob a hangulato(mo)n :)
Gratula!

Konyhatündér 2008.07.03. 08:22:43

Nem fogtok csalódni a receptben megígérhetem!Mi is járunk pecázni és többféle hallal kipróbáltuk az orly-módszert, valami fantasztikusan finomak lettek!
Öcsi csak a sört sajnálja mindig belőle :-)
Köszönjük a gratulációt, minden ételt nagy lelkesedéssel készítünk és fényképezünk.
Várunk vissza továbbra is!