Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

május 2008
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Sonkás-gombás-tárkonyos-tejszínes-pontyfilé

2008.05.31. 09:18 Konyhatündér

Most csináltunk ilyet először, de azt hiszem felülmúlta a várakozásokat!Összedobtuk mindazokat az összetevőket, amiket gyakorta használunk és szeretünk, azért mert egyikőnknek sem volt jobb ötlete az aznapi vacsit illetően.A következő finomságokat párosítottuk:1 nagyobb fej…

Szólj hozzá!

Címkék: halak gomba tárkony

Kapros-juhtúrós csusza szalonnával

2008.05.29. 12:17 Konyhatündér

Egyszerű, kalóriadús, de nagyon nagyon finom!!!Néha muszály engedni a csábításnak, hát most engedtünk...Volt egy kis csomag Bryndza juhtúrónk, kevertünk hozzá egy fél csomag sima túrót egy kevéske tejföllel. Hozzáadtuk az apróra vágott friss kaprot és már csak a főtt…

Szólj hozzá!

Címkék: kapor tészták juhtúró

Halászlé sűrítménnyel

2008.05.29. 11:41 Konyhatündér

    Kipróbáltuk így is, finom lett. Mi a halászlé mindneféle variánsát szeretjük. Kivéve én a csipőset, valahogy ezt az egyet nem siekrült megszeretnem, pedig a családban midenki odavan érte.    Szóval ez a halászlé valamelyeset egyszerűbben…

2 komment

Címkék: halászlé halak

Epertorta

2008.05.28. 08:22 Konyhatündér

    Hosszabb szünet után újra itt vagyunk!Nem vesztünk ám el, csak mostanában nem készítettünk "blogképes" ételeket.Ennek oka, hogy születés és névnapok hada volt a családban az utóbbi 1-2 hétben így túlnyomó részt több helyre voltunk hivatalosak…

Szólj hozzá!

Címkék: torták

Halászlé gyufatésztával

2008.05.15. 10:04 Konyhatündér

Ez az egyik változat, ahogy mi készítjük. Igazából se nem szegedi, se nem bajai.Filéből készítjük, pontyból és harcsából vegyesen és az alaplevet turmixuljuk.Hozzávalók (kb 4 személyre):Az alapléhez 40 dkg hal (pontyfej, nagyobb húsos harcsacsont, aprólék)Ezen kívül kell kb…

Szólj hozzá!

Címkék: halászlé halak

Ponty feldolgozás

2008.05.15. 08:03 Konyhatündér

A halas leckék című rovatunk alatt olvasható a legújabb bekezdés, amelyben a ponty feldolgozását mutatja be Öcsi, sok képpel illusztrálva. Vigyázat,a képek nagyon valóságosak!!!

Szólj hozzá!

Címkék: locsogás