Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

augusztus 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szamócás túrótorta és Advent

2008.12.10. 10:20 Konyhatündér

Jelentem megvagyok, élek és virulok, nem tüntem el végleg.
Az ok amiért hanyagoltam a posztok szaporítását, az az év végi hajrá. Mind a munkahelyen, mind pedik az otthoni teendőkben bele kell húznom így az ünnepek előtt. Néha kevés a nap huszonnégy órája a feladatok ellátástra.

No de nem is ragoznám, tovább, ugyis tudja mindenki miről beszélek.

Ez a torta összcsaládos névnapi ünneplésre készült. Rég volt már ilyen össznépi vígadalom nálunk, az ünnpeltek Öcsi, Édesapám és Apósom voltak, vagyis a család férfi tagjai!

Mindhárman szeretik a túrós sütiket, igy hamar eldőlt mi is lesz a desszert.

Őszintén bevallom a piskótát a tortához ez alkalommal nem én készítettem, de nagyon szépet tudtam venni az itteni vásárcsarnokban. Ez is házi készítésű, tartósítószer mentes volt.

A többi hozzávaló:

  • 50 dkg túró (házit vettem szintén a csarnokban)
  • 1 cs. vanília ízú pudingpor (doktoros)(elkészítéséhez tej és cukor)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 13 dkg porcukor
  • 10 g zselatin (doktoros nem melegítős)
  • fél l tejszín (hullala)
  • 1 citrom reszelt héjja
  • 25 dkg fagyasztott szamóca (lehet más gyümölcs is szerintem)
  • dekoráláshoz: koktélcsresznye, csokilapok

A pudingot készítettem el először a leírás szerint, mert le kellet hűlnie, hogy dolgozhassak vele.

A piskótát vízszintesen 3 részbe vágtam.A túrót jó alaposan kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

A tejszínt felvertem, majd a felét a túróhoz adtam a zselatinporral együtt. Mikor már a puding kihűlt, ezt is a túrós krémhez kanalaztam és homogén krémmé kevertem.

Eután jött a pikóta megtöltése.

A legalsó lapra kentem a túrókrám felét, majd a lecsepegtetett szamócaszemek felét találomra elszórtam a krémen.

Erre jött a másik piskóta lap, melynek a teteje hasonlóan járt, mint az alatta roskadozó társa.

A legefelő piskótalap tetejét és a torta oldalát, pedig a megmaradt tejszínhabbal kentem be, illetve díszítettem.

A tetejére félbevágott koktélcsresznyéket ültettem és karácsonyi hangulatú csokilapokkal szegélyezetem.

Szép magas torta lett belőle!
Egy éjszakát hűtóben érleltem csak a másnapi ebédnél került az asztalra.

Nagyon-nagyon finom lett és olyan hamar elfogyott, hogy alig sikerült egy szeletet megmentenem, hogy az utókornak megörökíthessem!

 

 

Ezzel a fincsi torával szeretnék egyben minden kedves olvasónak nyugodalmas, szeretetteljes Adventi készűlődést kívánni!Kívánom legalább annyira legyen szép ez az időszak, mint maga Karácsony ünnepe!

4 komment

Címkék: túró torták

A bejegyzés trackback címe:

http://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr93814477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

ottis · http://ottisfoz.blogspot.com 2008.12.10. 12:48:25

Nagyon szép lett a torta!

Konyhatündér 2008.12.10. 13:10:31

Köszi szépen!
Bár a piskóta nem az én érdemem, de én is pont ugyanilyet tudok csinálni!;))

szoff 2008.12.10. 17:42:46

szia :)

örülök, hogy előkerültél!
nagyon guszta ez a torta, nagy kedvenc nálunk is minden, ami túrós.

Konyhatündér 2008.12.10. 17:56:25

Szia Szoff!

Lesz még pár túrós bejegyzés, ahogy a családom és a kedves olvasók igényeit elnézem :-)aminek én csak örülök!
Igyekszem nem eltűnni ilyen hosszú időre;)