Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Duplakáposztás csirkemell

2008.11.20. 16:23 Konyhatündér

Hűtőnk mélyebb bugyrainak tartalmát ürítettük, így hoztuk össze, ezt a finomságot.

Tettünk bele:

-egy kisebb fej lilakáposztát
-egy fél fej kelkáposztát
-vöröshagymát
-egy egész csirkemellfilét felkockázva
-só, bors, majoranna, zöldfűszer (ill. ami jólesik), olívaolaj
-sajt a tetejére

A csirkemellet elkezdtük párolni az olajon megdinsztelt hagymán, majd mikor félig megpuhult ráborítottuk a vékonyra szeletelt káposztákat.
Így pároltuk őket fedő alatt bő fél óráig, közben fűszereztük, ízesítettük.

Mikor már jól összeesett a káposzta és a csirkemell barátságtalan lilás színt vett fel, akkor készen volt.


Ízre valami egészen különlegeset kaptunk, egész jó párosítás a kétféle káposzta együtt.Azt az egyet bánom hogy egy kevés almát nem tettünk mellé, az még nagyot dobott volna rajta!

A tetejét meghintettem egy kevés reszelt parmezánsajttal, és már ettük is!

Finom, gyors, egyszerű és nagyon egészséges vacsora lett!

Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldség parmezán

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr49779698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása