Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

december 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Zöldbabos-kínai pulykamell

2008.10.10. 08:41 Konyhatündér

Ez egy olyan egytál étel, melynek elkészítéséhez elég egyetlen nagy serpenyő (vagy wok), mégis sokféle összetevőből áll.

Kell hozzá:

  • pulykamell filé (a kívánt mennyiségben, nálunk 2 nagyobb darab került bele)
  • egy csomag kínai fagyasztott zöldség
  • egy üveg zöldbab (de jó a fagyasztott is)
  • 3 fej hagyma

  • bors
  • fűszerek ízlés szerint(mi tettünk bele petrezselymet, foghagymát, kínai fűszert, zöldfűszert, ez utóbbi kettő gyárilag tasakban vásárolható)
  • repce olaj (koleszterinmentes), vagy olíva olaj


Minnél egészségesebben szeretnénk elkészíteni, annál fontosabb, hogy inkább a zöldség domináljon ebben az ételben, ne pedig a hús. Ezért mi most nagyobb dartabokra vágtuk a pulykamellet, így csak pár darab volt benne elvétve.

Először nagyobb szeletekre (cikkekre) vágtuk a hagymákat, majd egy kevés repceolajon megpirítottuk.


Mikor már üvegesre sült hozzákevertük a pulykamell darabokat is, és együtt pirítottuk a husi teljes kifehéredéséig. Eközben sóztuk és borsoztuk is.


Ezután kevertük hozzá az felendegedett kínai zöldségeket. Így pároltuk őket a fedő alatt jó fél óráig. Ezalatt gyakran megkeverjük és fűszerezzük.

Mikor a hús megpuhult hozzákevertük a zöldbabot (ezt már külön nem kell ugye főzni), kicsit még fűszereztük, és még 5-10 percig főztük, hogy minden íz összeérjen.


Itt már kész is volt a vacsi.

Már csak tálalni kell és megenni:-)


Miután elkészült lehet egy kis parmezán sajtot reszelni a tetejére, Öcsi például őrölt csilivel szokta jól megszórni.:)

Nem is hinnénk mennyire finom és laktató ez az étel, mégis a kalóriaértéke igen alacsony!
Aki nem hiszi próbálja ki!:-)

 

1 komment

Címkék: kínai zöldség pulyka

A bejegyzés trackback címe:

http://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr93706309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Apacsek67 2009.09.17. 12:33:19

Igen az ilyen típusú ételek tényleg laktatóak, más variációkban én is szoktam csinálni, van amikor "köretnek kusz-kusz-t készítek m,ellé, úgy aztán tényleg laktatós...:)