Ez egy olyan egytál étel, melynek elkészítéséhez elég egyetlen nagy serpenyő (vagy wok), mégis sokféle összetevőből áll.
Kell hozzá:
- pulykamell filé (a kívánt mennyiségben, nálunk 2 nagyobb darab került bele)
- egy csomag kínai fagyasztott zöldség
- egy üveg zöldbab (de jó a fagyasztott is)
- 3 fej hagyma
- só
- bors
- fűszerek ízlés szerint(mi tettünk bele petrezselymet, foghagymát, kínai fűszert, zöldfűszert, ez utóbbi kettő gyárilag tasakban vásárolható)
- repce olaj (koleszterinmentes), vagy olíva olaj
Minnél egészségesebben szeretnénk elkészíteni, annál fontosabb, hogy inkább a zöldség domináljon ebben az ételben, ne pedig a hús. Ezért mi most nagyobb dartabokra vágtuk a pulykamellet, így csak pár darab volt benne elvétve.
Először nagyobb szeletekre (cikkekre) vágtuk a hagymákat, majd egy kevés repceolajon megpirítottuk.
Mikor már üvegesre sült hozzákevertük a pulykamell darabokat is, és együtt pirítottuk a husi teljes kifehéredéséig. Eközben sóztuk és borsoztuk is.
Ezután kevertük hozzá az felendegedett kínai zöldségeket. Így pároltuk őket a fedő alatt jó fél óráig. Ezalatt gyakran megkeverjük és fűszerezzük.
Mikor a hús megpuhult hozzákevertük a zöldbabot (ezt már külön nem kell ugye főzni), kicsit még fűszereztük, és még 5-10 percig főztük, hogy minden íz összeérjen.
Itt már kész is volt a vacsi.
Már csak tálalni kell és megenni:-)
Miután elkészült lehet egy kis parmezán sajtot reszelni a tetejére, Öcsi például őrölt csilivel szokta jól megszórni.:)
Nem is hinnénk mennyire finom és laktató ez az étel, mégis a kalóriaértéke igen alacsony!
Aki nem hiszi próbálja ki!:-)