Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

december 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fokhagymás sült tarja, gombamártással,rizzsel, savanyú hagymával

2008.07.24. 16:59 Konyhatündér

Ez az Öcsi által elkészített, nagyon finom vacsora úgy indult, hogy gombamártással ettünk volna valmi húsfélét.

Először is bepácoltuk a hússzeleteket, borssal és klasszikus grill fűszerekkel. Így érlelődtek a hűtőben 2-3 óráig. Lehet tovább is, annál csak jobb lesz, de nekünk most csak ennyi időnk volt.

A következő alapanyagok kellenek még hozzá (2 személyre):

  • 1 konzerv gomba (nyers gombával még finomabb, de nekünk csak ez volt kéznél)
  • 1 doboz joghurt (tejszínnel az igazi, de így diétásabb)

  • bors
  • pár gerezd foghagyma
  • 1 zacskó rizs
  • 1 tojássárgája
  • olaj
  • gyöngyhagyma, és/vagy savanyú fokhagyma


Először a bepácolt hússzeleteket, kezdtük el sütni egy kevés olajon, majd annyi vizet öntöttünk alá, hogy kb a szeletek feléig érjen az edényben. Így pároltuk fedő alatt jó egy órán keresztül, hogy kellően megpuhuljon.

Ezután a szaftot leöntöttük alóla egy másik edénybe, amiben a gombamártást készítettük  el.
Így a hússzeletekre fokhagymát nyomtunk és minkét oldalukat szép pirosra megsütjük. Itt már az ízlelőbimbóink megvadultak az illatoktól!:-)
Mikor ez is megvolt feltettük főni a rizst és elkészítettük a mártást.

A leöntött hússzafthoz kevertünk egy doboz natúr joghutot, és egy tojássárgáját. Mindezt még az előtt, hogy feltettük volna a tűzhelyre. Miután jól alaposan elkevertük, ízesítettük pici sóval, borssal, majd ezután kezdtük forralni a gombával együtt. Később tettünk még hozzá fokhagymát is. Ízlés szerint bármilyen fűszerrel ízesíthető, lehet bele tenni petrezselymet is. Mikor már elérte a kellő sűrűséget el is zártuk alatta a tűzhelyet, kész volt.

Idő közben a rizs is mefőtt és már nem volt más hátra csak a tálalás.
Nagyon különleges ízvilága volt együtt a gombamártásos húsnak és a savanyú hagymáknak!Mondanom sem kell mind elfogyott...

Szólj hozzá!

Címkék: gomba hús mártás

A bejegyzés trackback címe:

http://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr28583789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.