Ez az Öcsi által elkészített, nagyon finom vacsora úgy indult, hogy gombamártással ettünk volna valmi húsfélét.
Először is bepácoltuk a hússzeleteket, borssal és klasszikus grill fűszerekkel. Így érlelődtek a hűtőben 2-3 óráig. Lehet tovább is, annál csak jobb lesz, de nekünk most csak ennyi időnk volt.
A következő alapanyagok kellenek még hozzá (2 személyre):
- 1 konzerv gomba (nyers gombával még finomabb, de nekünk csak ez volt kéznél)
- 1 doboz joghurt (tejszínnel az igazi, de így diétásabb)
- só
- bors
- pár gerezd foghagyma
- 1 zacskó rizs
- 1 tojássárgája
- olaj
- gyöngyhagyma, és/vagy savanyú fokhagyma
Először a bepácolt hússzeleteket, kezdtük el sütni egy kevés olajon, majd annyi vizet öntöttünk alá, hogy kb a szeletek feléig érjen az edényben. Így pároltuk fedő alatt jó egy órán keresztül, hogy kellően megpuhuljon.
Ezután a szaftot leöntöttük alóla egy másik edénybe, amiben a gombamártást készítettük el.
Így a hússzeletekre fokhagymát nyomtunk és minkét oldalukat szép pirosra megsütjük. Itt már az ízlelőbimbóink megvadultak az illatoktól!:-)
Mikor ez is megvolt feltettük főni a rizst és elkészítettük a mártást.
A leöntött hússzafthoz kevertünk egy doboz natúr joghutot, és egy tojássárgáját. Mindezt még az előtt, hogy feltettük volna a tűzhelyre. Miután jól alaposan elkevertük, ízesítettük pici sóval, borssal, majd ezután kezdtük forralni a gombával együtt. Később tettünk még hozzá fokhagymát is. Ízlés szerint bármilyen fűszerrel ízesíthető, lehet bele tenni petrezselymet is. Mikor már elérte a kellő sűrűséget el is zártuk alatta a tűzhelyet, kész volt.
Idő közben a rizs is mefőtt és már nem volt más hátra csak a tálalás.
Nagyon különleges ízvilága volt együtt a gombamártásos húsnak és a savanyú hagymáknak!Mondanom sem kell mind elfogyott...