Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sült pontyszelet almaágyon zöldséges párolt rizzsel

2008.07.03. 08:52 Konyhatündér

Itt már azt mondtam, ez a non-plus-ultra! :-)

Nem akarom mindig magamat ismételni, de ez fenséges finom lett!!!

Gyorsan meg is osztom veletek hogyan is készítettük:

Kell hozzá:

  • 2 db közepes alma
  • 6 db ponytszelet (vagy filé)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb 2-3 dl fehérbor
  • olaj
  • tárkony

A tepsit kikentük olajjal, madj beleterítettük a karikára vágott megpucolt almákat.

A ponytszeleteket előzetesen besóztuk, majd szépen az almára helyeztük őket.

Turmixgépben felaprítottam a fokhagymákat, majd felöntöttem a borral és kevés tárkonyt is szórtam bele. Fél percig turmixoltuk, majd rákanalaztam ezt a fehérboros-fokhagymás tárkonyos öntetet a halszeletekre.

Más dolgunk nem is volt ezzel, mentek a halak a sütöbe 180 fokon melegedni.Amíg süldögéltek, addig a köretet elkészítettük.

Feltettük a rizst főni (mi ált. tasakos riszt használunk, mert praktikusabb és egy zacsi pont elég kettőnknek ). Apróra vágtunk egy fej hagymát és üvegesre pirítottuk. Hozzáadtunk egy konzerv cukorborsót és pár fej kis darabokra szedett brokkolit.

Együtt pároltuk őket amíg a rizs meg nem főtt, majd hozzáadtuk azt is. Kicsit még pároljuk őket, hogy megszokják egymás társaságát és az ízek összeérjenek.

A potyszeletek alig egy óra alatt szépen meg is sültek, locsolni nem kelett őket közben, amikor a villát már könnyen bele tudjuk bökni a halhúsba akkor kész.

Isteni illata volt!Az almának pedig valami különleges íze lett, véletlenül a tányéromra kerültek csoportosan...

Más már nem is volt hátra minthogy jo melegen, el is fogyasszuk a finom vacsorát!

Ilyen guszta lett:

4 komment

Címkék: halak zöldség tárkony

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr23550683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nori 2008.07.06. 21:53:50

Irigylem,hogy olyan sokszor esztek halat..példát vehetnének rólatok mások is:-)

Ha van jó story-tok arról,hogí ettetek volna valami különlegességet,másképp elkészítve és ha időd engedi nyugodtan pötyögd be..ha elmúlik a "munkahelyi-monitor-undor" :-)

Konyhatündér 2008.07.08. 07:16:51

Egy kicsit az is a célunk, hogy kedvet csináljunk másoknak is a halfogyasztáshoz. Ez ugyanolyan, mint bármilyen másféle hús, nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, és rendkívül egészséges!

A különlegssségen még gondolkodom, de pl. nagyon szeretem a tengeri herkentyűket, és többször készítenénk ilyen ételeket, ha kicsit olcsóbban beszertezhetőek lennének az alapanyagok.

Nori 2008.07.08. 10:19:04

Sajnos sokszor nálunk is a pénztárca szab határt nem is a kedv..épp a minap beszélgettünk,hogy pár éve nem volt ilyen drága a hal mint most..és sajnos így még kevesebbet vesznek az emberek!

Apacsek67 2009.09.17. 12:29:58

Sziasztok
Örülök ennek a receptnek, és a többinek is. Nagyon ötletesek, és közel vannak az én izlésvilágomhoz, csakhogy én nem vagyok ilyen bátor a megvalósításhoz. De most megkaptam a kezdő lökést, hála nektek. Úgyhogy ki is próbálom az alma ágyas halat, csak én megpróbálom busa filéből, mert az olcsóbb és mindig kapható nálunk, míg pontyok csak főleg kövérek vannak ha vannak...de apránként azt hiszem mindegyik receptetekre sor kerül. Köszi őket és sok sikert, a továbbiakhoz. A tengeri herkentyű recepteket is szívesen olvasnánk, főleg a TI kreativításotokkal feltúrbózva..:) Üdv
süti beállítások módosítása