Itt már azt mondtam, ez a non-plus-ultra! :-)
Nem akarom mindig magamat ismételni, de ez fenséges finom lett!!!
Gyorsan meg is osztom veletek hogyan is készítettük:
Kell hozzá:
- 2 db közepes alma
- 6 db ponytszelet (vagy filé)
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 2-3 dl fehérbor
- olaj
- tárkony
- só
A tepsit kikentük olajjal, madj beleterítettük a karikára vágott megpucolt almákat.
A ponytszeleteket előzetesen besóztuk, majd szépen az almára helyeztük őket.
Turmixgépben felaprítottam a fokhagymákat, majd felöntöttem a borral és kevés tárkonyt is szórtam bele. Fél percig turmixoltuk, majd rákanalaztam ezt a fehérboros-fokhagymás tárkonyos öntetet a halszeletekre.
Más dolgunk nem is volt ezzel, mentek a halak a sütöbe 180 fokon melegedni.Amíg süldögéltek, addig a köretet elkészítettük.
Feltettük a rizst főni (mi ált. tasakos riszt használunk, mert praktikusabb és egy zacsi pont elég kettőnknek ). Apróra vágtunk egy fej hagymát és üvegesre pirítottuk. Hozzáadtunk egy konzerv cukorborsót és pár fej kis darabokra szedett brokkolit.
Együtt pároltuk őket amíg a rizs meg nem főtt, majd hozzáadtuk azt is. Kicsit még pároljuk őket, hogy megszokják egymás társaságát és az ízek összeérjenek.
A potyszeletek alig egy óra alatt szépen meg is sültek, locsolni nem kelett őket közben, amikor a villát már könnyen bele tudjuk bökni a halhúsba akkor kész.
Isteni illata volt!Az almának pedig valami különleges íze lett, véletlenül a tányéromra kerültek csoportosan...
Más már nem is volt hátra minthogy jo melegen, el is fogyasszuk a finom vacsorát!
Ilyen guszta lett: