Hipp-hopp kellett süteményt elővarázsolnom este, ugyanis kedves barátaink voltak a vacsoravendégeink. Alig egy órám volt az érkezésükig így nagyon össze kellet kapnom magam.
Ez olyan süti, amelynél egyszerűbbet nem nagyon ismerek. Gyakorlatilag az összetevők szinte bármikor megtalálhatóak a hűtőszekrényben, ezért váratlan estetekben is elkészíthető.
A friss málnát beszereztem a piacon, de bármilyen gyümölccsel, befőttel, csokidarabokkal, levvárral, túróval, etc. nagyon jól variálható, innentől csak a fantázia szab határt.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2-3 tojás (én kettőt raktam bele)
- másfél zacsi sütőpor
- 1 nagy doboz tejföl
- a bónusz összetevő (gyümi, csoki, bármi)
Másra nincs szükség csak egy nagyobb tálra, amiben robotgéppel mindent egyben összekeverünk. Az eredmény egy nokedli-tészta szerű, sűrű massza lesz. Ebben a fázisban lehet tenni bele, kakaóport, fahéjat, én vaníliaaromát csepegtettem hozzá.
Kivajaztam és liszteztem egy téglalap alakú, közepes tepsit, majd beleöntöttem a tésztát. A tetejére pedig katonás sorrendben felsorakoztattam az epreket.
Kb. 160 fokra előgelegített sütőbe tettem, majd kissé csökkentettem a hőmérsékletet. A málnaszemek szépen belesüllyedtek a tésztába, ami jól megemelkedett. Nagyjából 30-35 percig sütöttem légkeveréssel, majd a tűpróba után kivettem. Felvágtam és a szeleteket porcukorral meghinttetem
Az illat és a látvány magáért beszélt, a vendégek hamar el is takarították.
Öcsi miután megkóstolta csak ennyit mondott:-Szivem, ugye nem haragszol meg ha mondok valamit?!Ilyen finom tésztát még nem sütöttél...