Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Currys-tojásos-újhagymás tészta

2008.05.08. 08:31 Konyhatündér

Hirtelen ötlettől vezérelve, ez lett a tegnapi vacsora.
Az igazság az, hogy több zacsi különféle maradék tészta halmozódott fel a konyhaszekrényben, így muszály volt elpusztítanunk őket.
Öcsi ötlete volt, hogy együnk tojásos tejfölös tésztát, én meg gondoltam felturbózom kicsit.Vettünk hozzá zöldsalátát, amit ecetes-cukoros-foghagymás vízben áztatva ettünk hozzá.
A hozzávalókat nem írom le, a képen az nagyjából minden rajta van.


Megfőztük a tésztát, közben a tojásokat felvertük, sóztuk és megsütöttük, mintha rántotta lenne.
Jól összekavartuk a megfőtt tésztával, majd tejfölt tettünk rá, megszórtuk egy kevés curryvel és végül apróra vágott zöldhagymát is tettünk rá. Kicsit tojásos nokedli feeling-je volt a saláta miatt, de valahogy a curry és a hagyma miatt mégsem volt teljesen az az ízhatás.


Én a második adagomat (mert olyan fincsi lett, hogy repetáztunk is belőle) megspékeltem egy kis reszelt parmezán sajjtal is. Öcsi pedig második körben piros arannyal keverte össze.
Mondhatom ez az étel, mindenféle formában megállja a helyét.
Mi nagyon szeretjük az ilyen egyszerűbb, gyorsan elklészíthető, de mégis finom ételeket!

Szólj hozzá!

Címkék: tojás tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr34459477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása