Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Diós-Lekváros-Almás pite

2008.05.06. 12:28 Konyhatündér

Szóval nálunk töltötték a rokonok a hosszú hétvégét, így rám hárult újra a sütikészítés feladata, melyet persze mindig örömmel veszek!
Kétféle sütit csináltam, az egyik ez az almáspite, a másik pedig dupla adag muffin volt, amit később majd szintén leírok.
Azért lett diós-lekváros az almás pite, mert anyósomtól kaptam igazi házi baracklekvárt és egy nagy tál darált diót hozzá, amit hozzákevertem reszelt almához, így lett különlegesen ízletes a töltelék.

A hozzávalók a következők:
A tésztához:
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
2 kg alma (jó nagyok és édesek)
4-5 evőkanál házi baracklekvár
kb. 15 dkg darált dió
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
































Az elkészítése nagyon egyszerű.
A tésztát összegyúrtam az adott alapanyagokból.
Megpucoltam és lereszeltem az összes almát. Majr itt következett Öcsi kedvenc része, kinyomtam az alma levét, hogy ne ázzon el a tészta és a megmaradt levet (kb fél liter!)kiöntöttem neki egy jó nagy korsóba amit jóízűen megivott!Ez valóban igazi almalé volt, csúcs egészséges!
Amikor ez is megvolt, megszórtam az almát vaníliás cikorral és hozzákevertem a fahéjat, lekvárt és diót, közben kóstolgattam nehogy túl sok legyen valamelyikből,bár nem hiszem, hogy sokat ártottam volna vele.
Elfeleztem a tésztát, mindkét felét kinyújtottam négyszögletesre, az egyiket belesimítottam, a kivajazott,bemozsázott tepsibe és megszórtam egy kis dióval. Rákentem az almát szépen egyenletesen, majd leborítottam a tésza a másik felével.
Villával megböködtem, és ment is az előmelegített sütőbe és kb150-150 fokon 40 perc alatt szépen megsütöttem.


Megvártuk mig picit kihűl, majd Öcsi felvágta kis szeletekre.
Nagyon guszta volt ahogy a vékony tészta között dudorodott ki az illatos alma!!!!Ebéd után el is pusztítottuk az összeset...
Azt hiszem most is meg tudnék enni belőle pár szeletet úgy jó melegen!

Szólj hozzá!

Címkék: süti dió

A bejegyzés trackback címe:

https://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr17456450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása