Élet a konyhában. Avagy a KonyhaLakók mindennapjai

Sütés-főzés. Ez a hobbink. A párom(Öcsi) főz én(Konyhatündér) sütök. Így jól kiegészítjük egymást!Törekszünk arra, hogy amit készítünk finom és egészséges is legyen (néha sikerül is!).Minden este ez a közös program és olyan jóóó!:-)És hogy milyen finomságokat hozunk össze?Íme...

Szimat

Tartalom

Óra

konyha-lakok@mailbox.hu

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Édesvizi halak közelebbről

2008.04.19. 13:20 Öcsi.

Az élelmiszer iparban dolgozom, és mondjuk úgy sokat találkozom halakkal.
Így arra gondoltunk megismertetjük kicsit jobban az ide látogatókat a magyar édesvizi halfajokkal.
Megmutatjuk, hogy kell egy-egy fajtát főzésre alkalmassá tenni, megpucolni stb.Sok háziasszony fél a haltól, mert macerásabb, esetleg büdösebb, de megmutatjuk hogy a halhús is lehet olyan eleme a konyhánknak, mint pl. a csirkehús.
Kezdjük mindjárt a beszerzéssel.
Célszerű kimondott szaküzletben vásárolni, lehetőleg kerüljük az utcai árusokat, mert  nem mindig tisztázott a hal eredete (pl. milyen vízből való) és a várálás után sem biztos, hogy megtaláljuk őket.A multicégeknél ugyan sokszor olcsóbb a hal, de ez gyakran a minőség rovására mehet.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://konyha-lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr33432636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.